Vandra i Spanien

Vandra i Spanien – Vandringsleder på Mallorca

Är du en friluftsmänniska och har funderat på att åka iväg och vandra på din semester är Mallorca att varmt rekomendera.

Ge sig ut på vandring på Mallorca ska man med fördel göra på våren och hösten för att få det så behagligt på sin tur som möjligt. Detta då det inte är för varmt eller för kallt utan helt lagom varmt i luften.
Den vanligaste vandringen som utförs är Kustklassikern.
Den går från Puerto Sollér till Cala Tuent. Det finns även en hel uppsjö andra alternativ att välja mellan.
Vandringen börjar en bit norr om Sollér på vägen mot Lluc. Kustklassikern räknas som Mallorcas mest exklusiva vandringar. Detta med tanke på allt vad landskapet bjuder på under turens gång. Det är allt från oliv och johannesbröd träd och betande får, till vulkanisk sten som trängt upp genom en spricka i kalksten. Här kan man se att berget har en rödbrun till svart ton som bryter mot den gråvita kalkstenen. När man har kommit en bit på vandringen stöter man på frodig apelsinlund, där man på sommaren kan få smaka på nypressad apelsinjuice. Man kan även få höra sydnäktergalen sjunga om våren. Historien påstår även att längs denna vandring smugglade man upp gods till lokalbefolkningen en gång i tiden.