Torremolinos

Nästan 40 procent av hotellkapaciteten på Costa del Sol ligger i Torremolinos. Siffrorna talar nästan för sig själv helt enkelt. Torremolinos är ett väldigt populärt resmål på den Spanska kusten. Torremolinos har bara 50000 invånare, men på somrarna lockas mer än 200 000 turister hit till orten.

Nära till Malaga

Torremolinos ligger väldigt nära stranden i Malaga. Vilket betyder att om man vill ha mer än vad Torremolions erbjuder är det enkelt att ta sig till Malaga för att få just det man är ute efter. Torremolinos är dock den första riktiga turistorten på Spaniens solkust. Det den blev känd för var alla restauranger, barer, butiker och nöjen. Vilket innbar och innebär även idag att det finns många olika saker att göra för alla åldrar. Staden är även en av Spaniens äldsta städer som erbjuder en lång och bred strand. Stranden erbjuder en hel del olika aktiviteter såsom vattensporter som vattenskidor, bananbåtar och jetski, men även strandaktiviteter såsom beachvolleyboll. Givetvis är det inga som helst problem att bara ligga och njuta av den härliga solen under hela dagen.

Är man i Torremolinos har man väldigt nära till många olika aktiviteter. På lagom avstånd från staden ligger det mer än 50 olika golfbanor. Det finns även en hel del kultur att uppleva. Åker man längs med kusten får man se mängder av vita bergsbyar och vackra katedraler och moriska slott som talar för att det finns en ganska så rik och omfattande historia i dessa trakter. Vill man på en utflykt utöver det vanliga kan man om man vill ta båten över till Marocko.