Teneriffa

Teneriffa har flera mysiga städer med fantastiska stränder. Vare sig du vill hitta ett lungt paradis eller en stad med håll-i-gång finns destinationerna för dig här.

Playa de las Americas

Som resten utav Teneriffa så är även denna stad en stad med fina stränder, underbart varmt vatten. Kort och gott en semesterort som är gjord för en sol och bad semester.
Men Playa de las Americas har mer att erbjuda, här finns nämligen ett flertal barer samt diskotek, nattklubbar.
Playa de las Americas har även mycket att erbjuda för de som är sugna på shopping på semestern.

playa-de-las-americas

För de mer sportintresserade så finns här möjlighet till Golf, Tennis, Dykning, Vindsurfning samt även andra strandaktiviteter.

Playa de las Americas är något för hela familjen.

Los Cristianos

Denna semesterort med sina långgrunda sandstränder är som gjord för barnfamiljer.
Los Cristianos har ett väldigt lugnt tempo och här finns fina sandstränder.
Den mest unika stranden är Playa de las Vistas, denna sandstrand är en anlagd strand där sanden kommer från Sahara.

los cristianos

Att göra i Los Cristianos

Som sagt så är Los cristianos en gammal fiskeby och har ett väldigt lugnt tempo. Men det finns fortfarande saker att göra. Snorkla här är helt underbart, dyka, spela tennis samt även spela golf.

Nattlivet i Los Cristianos har inte mycket att erbjuda, här finns någon bar samt resturanger. Turligt nog så finns Playa de las Americas inte långt ifrån, och här finns flertal diskotek,barer samt nattklubbar.

Puerto de la Cruz – Den vackraste staden

Längst ner i Orotavadalen på Teneriffa ligger Puerto de la Cruz. Det sägs att Puerto de la Cruz är den vackraste staden på Kanarieöarna. Det är en riktig kanarisk stad som har sin gammaldagsa charm kvar.

För fungerade Puerto de la Cruz som en hamn. Det skeppades bananer, vin och socker från staden vilket gjorde att det blev ett rikt område. Än idag är hamnen den naturliga samlingspunkten, både för staden invånare men även för turister. En annan samlingsplats är Placa de Charco. På torget möts även här den lokala befolkningen och turisterna på kvällarna för att ta en drink eller bara en kopp kaffe.

Mycket grönt men färre soltimmar

Efterom Puerto de la Cruz ligger norr om vulkanen Teide samlas molnen ofta på denna sida av ön. Det gör att det är mycket grönare här kring än vad det är på den södra kusten. Det gör också att det är lite färre soltimmar här. Det är visserligen alltid varmt men är man ute efter massa sol och bad på sin semester bör man istället välja Los Cristianos och Playa de la Américas istället.

Stränderna här på den norra sidan av Teneriffa är svarta. De är inte smutsiga utan de består av lavasand och lavagrus. Vattnet är alltid rent och klart och faktiskt är det så att när spanjorerna själva åker på semester åker de hit. Stränderna kring Puerto de la Cruz är inte speciellt barnvänliga och det finns inte heller några strandaktiviteter.