Sommarhus i Spanien – Köp en bostad i soliga Spanien

Det har varit en uppsjö av människor från Sverige samt skandinavien som har börjat köpa sommarhus utomlands. Några utav de länder som svenskar har köpt egendomar såsom sommarhus, lägenheter, fastigheter över lag är i Thailand, Kroatien, Cypern.
Det land som länge varit med i sommarbostäd listan är Spanien.
Då kanske ni undrar varför, jo helt enkelt att Spanien är ett fantastisk land med en mängd möjligheter för oss Svenskar.
Förutom för det fina vädret, golfbanor, kulturella arvet i spanien så finns det även ett stort nätverk av Svenskar som redan flyttat ner till Spanien.
Detta gör det lättare för oss Svenskar att hitta likasinnade samt fortfarande klara sig till stor del på vårt modersmål, nämligen Svenska.

Köpa hus utomlands

Så var köper man hus i Spanien ?
Det finns ett flertal mässor i Sverige som handlar om att köpa hus/bostad utomlands, dessa finns framförallt i Göteborg samt Stockholm men även på Internet finns dessa företag representerade och kan hjälpa just dig att hitta ditt semesterhus i Spanien, Thailand eller andra länder runtomkring i världen.
Varför ni skall köpa i Spanien kan vara en smaksak från er sida, men även det att åka till spanien har alltid samt kommer alltid att vara lätt.
Flyg går regelbundet ner till spanien och det tar inte så värst många timmar att ta sig ner till detta sol och bad land.
Förutom sol och bad land så är ju även Spanien med i EU, vilket gör det lättare för oss Eu-medborgare samt ger oss rättigheter som vi aldrig skulle kunna få i tex Thailand.

Var finns det hus att köpa i Spanien

De områdena som finns i Spanien som är de mest populära områdena för sommarhus köp är i Costa Brava, Costa dela Luz som ligger vid atlandkusten samt även Mallorca och Kanarieöarna.
Vilket område just du väljer att köpa sommarhus i, beror såklart på vad du själv tycker om dessa semesterorter.

Ett par tips på vägen till ditt eget hus i sommarvärmen är.

    • Kolla företaget som du köper hus av, se att dom sålt innan, gärna få referenser
      Se var bostaden finns, åk gärna ner och titta på området i närheten samt hur marken ser ut
      Prata gärna med vänner och bekanta om dessa vet någonting om området just du valt