Hotell i Malaga

Att trivas med sitt boende på semestern är viktigt oavsett om man betalar mycket eller lite, och Malaga har väldigt många hotell i alla prisklasser, allt från lyx till hostal. Hostal är ungefär vad vi i Sverige kallar vandrarhem men brukar vara ett snäpp mysigare.
Malaga med sitt läge på solkusten och ett konstant flöde av besökare erbjuder något för alla. Här finns den där riktiga lyxen för de som vill bo som kungligheter och här finns de större komplexen med massa pooler som passar barnfamiljer ypperligt. Här finns även mindre boutiquehotell som erbjuder något unikt och det finns basic-ställen där man för att spara en peng är beredd att ha badrum i korridoren. Man kan bo på stranden och vara i vattnet inom en minut, eller om man så föredrar kan man bo mitt i staden. För den som gillar ekoturism så kan man en bit från staden bo i lantlig miljö och få en lite annorlunda upplevelse.
Utöver konventionella hotell så kan man även hyra boende via exempelvis Airbnb. Då får man ofta ett rum eller ibland en hel lägenhet, och inte sällan så bor man då i mindre turistiserade områden vilket kan vara spännande på sitt sätt.
Reser man ensam och vill slå två flugor i en smäll, dels undvika hotellens irriterande enkelrumstillägg och dels att ha någon att umgås lite med, kan ett alternativ vara Couchsurfing. Som namnet antyder så får man då ibland nöja sig med en soffa, men ofta får man ett eget rum. Fördelarna med denna variant är många. Det brukar generellt vara gratis, och de flesta som upplåter sovplats på detta vis gör det för att de gillar att träffa nytt folk och dela med sig av sig kunskap om staden, så för den som reser ensam kan detta vara perfekt. Var alltid lite försiktig och kolla att personen med soffan/rummet är verifierad, har bra omdöme och allmänt verkar vara en person du kan tänkas komma överens med, och kom ihåg att det inte är ett hotell utan att du är en gäst hemma hos någon.
Här kommer några tips på hotell i olika prisklasser på några som har gott omdöme.

Lite finare, 1000+ kr/natten

Gran Hotel Miramar är ett elegant 5-stjärningt hotell med anor från innan inbördeskriget beläget ett stenkast från havet. En ståtlig vit byggnad vars rum är delikat inredda och servicen är i världsklass. Här bor man som en kunglighet och blir även påpassad som en sådan.
Room Mate Valeria är ett 4-stjärningt hotell centralt beläget nära katedralen. Hotellet kännetecknas av att det har ett pariserhjul utanför, och man har en pool med poolbar på taket där man kan läppja en drink i badkläderna medan man blickar ut över staden.
Barcelo Malaga är ett modernt och stilfullt hotell som ligger nära tågstationen och shopping. Tills fots kan man även ta sig till den gamla delen av staden och till hamnen.

Lite enklare, 700-1000 kr/natten

Debambú är ett lägenhetshotell så här finns ett kökshörn. Det ligger bra till på nära katedralen och Acazaba.
Málaga Hotel Picasso ligger en bit längre söderut, alltså inte direkt i centrum. Här har man dock nära både till stranden och flygplatsen.
La Siesta Málaga ligger lite lugnare till strax norr om stadskärnan. Det är fortfarande nära till det mesta så man kan utan vidare ta en promenad till de flesta sevärdheterna.
Lite billigare, under 700 kr/natten
I den här prisklassen är det överlag sovsalar och delade badrum, men ibland erbjuds även privata rum som brukar kosta lite mer. Det brukar också finnas ett gemensamt vardagsrum och ibland ett gemensamt kök.
The Lights Hostel ligger bra till nära katedralen. Här finns en mysig takterrass, och man kan få lite gratis sangria om kvällarna. För de som är intresserade arrangeras även ibland pubcrawls, men det är trots allt inte ett partyhostal, utan här bor alla sorters resenärer.
Alcazaba Premium Hostel är ett av de billigare i Málaga. Det är mest våningssängar som gäller här och standarden är ganska simpel, men läget är perfekt precis bredvid Alcazaba.
Málaga Lodge är ett budgethotell som ligger en bit norr om stadskärnan. Avståndet gör att här finns flera privata rum till lågt pris, men fortfarande med delat badrum, och delat kök.
Casa el Morisco är en ekologisk och helt vegetarisk farm där man kan bo i lugn och ro en bit från staden och stranden. Här finns pool och det erbjuds yoga samt andra aktiviteter för den som behöver koppla av. De hyr mest ut veckovis, och man kan få allt från inkluderad frukost till helpension.