Fuerteventura

Det finns ungefär 40.000 invånare på Ön och tidsskillnaden mellan Sverige är 1 timme.
Ett känt fakta med ön är att den skall ha de finaste och bästa stränderna av alla i Kanarieöarna.
Här finns goda möjlighet till vattenaktiviteter såsom Vindsurfning, dykning samt även fiske.
För de som vill shoppa så är det Elektronik, klockor samt alkohol som lockar. Det finns även träarbeten som är väldigt fina

För de som tycker om stränder så bör man besöka Parque Natural de Corralejo som är en väldigt fin strand som ligger så långt norr man kan komma.
Här är det som att man befinner sig i sahara öken med fin och mjuksand som fortsätter ut i havet.

Den längsta stranden på ön är Playa de sotavento de jandia. Turisttätt strand med en mängd aktiviteter.

Corralejo – Paradis för vindsurfing

I Corralejo upplever man alltid en avspänd och gemytlig atmosfär. På norra Fuerteventura hittar man detta favoritställe för vindsurfarna. Fem kilometer utanför byn hittar man Las Dunasstranden. Las Dunas som är en nationalpark bestpr av 30 kvadratkilometer med stränder som är fantastiska och har enorma sanddyner. Det finns även ett par stränder inne i byn men de går inte att jämföra med detta underverk. Nattlivet i Corralejo är inte speciellt utpräglat. Det som finns av restauranger och barer hittar man längs med huvudgatan Avenida Nuestra Señora del Carmen som går genom de nyare kvarteren i byn.

Populärt resmål

Corralejo var förr i tiden en liten sömning fiskeby men idag är det ett av de mest populära resmålen på Fuerteventura. Trots att det har blivit ett av de populäraste resmålen har man ändå lyckats behålla charmen i den lilla byn. Strosar man runt i den gamla bydelen möts man av spännande små affärer och några av de bästa restaurangerna. Man kan även sätta sig ner på Plaza Felix Estevez som är ett musiktorg och lyssna på levande musik. Bli inte förvånad om du ser ett antal par som börjar dansa med varandra mitt på torget, det är en vanlig syn.

Dagarna tillbringas oftast i solen vid stranden och havet. Här kan man testa på windsurfing, surfing, kite åka på båtturer och även fiska. Det finns aktiviteter för alla smaker om man inte nöjer sig med att ligga i solen. Fuerteventura kallas också för ”vindarnas” ö” och Europas motsvarighet till Hawaii. Det är just därför som Fuerteventura och Corralejo lockar surfare av alla slag. Tidigt i gryningen kan man se dessa välja strand efter vindriktning och styrka och sedan kör de stenhårt hela dagarna. På kvällarna återvänder de liksom alla soldyrkare till strandcaféerna och barerna.

Jandía – Stränder och vindsurfing

Längst ner i söder på Fuerteventura ligger Jandía. Orten ligger precis vid en av de finaste strändern på Fuerteventura, och det har idag blivit en semesterort i världsklass. Mycket tack vare just stränderna men också för dess makalösa windsurfing. Sandstranden i Jandía är tre mil lång och på vissa ställen är den 100 meter bred. Stranden är mycket populär bland barnfamiljer för att den till största delen är långgrund. I Augusti varje år flockas stranden av vindsurfare eftersom väldsmästerskapen i just windsurfing hålls här varje år. Fast det är inte bara surfarna som lockas hit. Alla sorters människor kommer till Jandía. Trots det är det ganska lätt att hitta en egen del av stranden där man kan sola och bada nästa helt ostört. Det är något som framförallt lockar en hel del naturister.

Jandía som stad

Centrum i Jandías finner man längs med en gata som går från stranden. Här hittar man restauranger, pubar, barer, spelhallar och affärer. Vill man ha mer än bara sol och bad och strandliv kan man vandra i de härliga bergen bakom Jandía. Man kan tillexemepl vandra på öns högsta berg Pico de Jandía som är 807 meter högt. Härifrån garanteras man en otrolig utsikt över havet.