Bilbao

Vid Biscayabukten i norra Spanien hittar man Bilbao. Det är en väldigt charmig stad som har en väldigt viktig hamn på för Spanien. Staden har en härlig stadskärna som innehåller breda boulevarder, lummiga parker och massor med billiga och goda restauranger och barer. Bilbao passar utmärkt för de turister som är konstintresserade, matälskare, par eller pensionärer som vill se ett oturistigt spanskt liv.

Bilbao är Spaniens sjätte största stad med 435 000 invånare. Staden har verkligen allt. Skog, gröna dalar, berg och soliga stränder. Invånarna är väldigt gästvänliga och maten är en smakupplevelse utöver det vanliga. Bilbao har även Europas äldsta och mest gåtfulla språk.

Bilbao i två delar

Floden Nervión delar in Bilbao i två delar, den gamla och den nya delen. Öster om floden hittar man den gamla delen som är full av barer och restauranger och väster om floden hittar man den mer moderna, nyare delen. Det är här i den nya delen som man bland annat hittar Guggenheim som för övrigt verkligen är värt ett besök. Hela museet är byggt av 56 olika typer av gipsskivor, totalt handlar det om 180 000 kvadratmeter gipsskivor. 70 procent av alla dessa gipsskivor är formade på olika sätt. En otrolig syn när man väl står där.

Det är även väldigt populärt att åka på språkresor Bilbao just för att staden har så mycket olika saker att erbjuda.