Alicante

Alicante är en trevlig spansk kuststad. Inte så turistpräglat som man kan tro eftersom det ligger vid Medelhavet. Alicante är en väldigt livlig stad med många kulturella och konstnärliga sevärdheter. Det finns en mängd med shopping och restauranger och staden myllrar av folkliv. Mitt i staden ligger den långgrunda fina stranden som lockar mängder med soldyrkare varje år. Alicante är inte bara en sommarstad. Under hela vinterhalvåret åker många golfspelare hit för att avnjuta de fina banorna tack vare det goda klimatet.

Otroligt vänlig stad

Alicante kallas även för den vänligaste staden i Spanien. Invånarna är väldigt måna om att bekanta sig med besökare från hela världen. Beger man sig upp i bergen kan man göra ett besök i historiska slott eller kloster som håller öppet för besök. Varje onsdag är det dessutom marknad i Alicante. Här kan man hitta det mesta från kläder och keramik till smycken och handgjorda korgar. Spännande trä- och lädervaror som oftast är importerade från Västafrika säljs av många försäljare från Afrika. Det viktigaste att komma ihåg när man är på marknaden är att man ska pruta!

Alicante är även väldigt populärt för de som vill åka till spaninen för att gå en spansk språkkurs. Spanskan i Alicante är väldigt lätt att förstå eftersom den inte har några speciella eller konstiga dialekter. Utmärkt om man är nybörjare vill säga.